Laatste kans doorgeven internetadres ANBI’s Belastingdienst
21 februari 2014 Door: Peter Duijzend

Laatste kans doorgeven internetadres ANBI’s Belastingdienst

LET OP: de Belastingdienst heeft ANBI’s die nog geen website hebben doorgegeven een brief gestuurd. Hierin verzoekt de Belastingdienst de ANBI om vóór 7 maart 2014 de website door te geven. Als vóór 7 maart geen reactie is ontvangen zal de Belastingdienst de ANBI-status intrekken met alle fiscale gevolgen van dien.

ANBI.nl publicatieportaal voor ANBI’s

Heeft u geen website of wilt u de verplichte gegevens liever niet op uw eigen website publiceren dan kunt u gebruik maken van onze website. Direct na aanmelding ontvangt u inloggegevens en uw eigen internetadres voor uw eigen profielpagina (bijvoorbeeld: https://anbi.nl/publicatieverplichting/stichting-a-rocha-nederland/). Deze link kunt u dan direct doorgeven aan de Belastingdienst. Door u aan te melden sluiten u een abonnement met ANBI.nl (Intervivos B.V.). Op elk gewenst moment kunt u via ons portaal uw gegevens aanpassen en/of nieuw documenen uploaden. Wanneer u uw organisatie aanmeldt tussen 21 februari 2014 en 1 maart 2014 dan geldt een kennismakingsaanbod voor het kalenderjaar 2014. U betaalt het eerste jaar slechts € 10,- in plaats van het reguliere tarief van € 35,- inclusief BTW. Ja, ik wil direct gebruik maken van dit kennismakingsaanbod >>>.

Waarom?

De verstrekking van die informatie via internet is vanaf 1 januari 2014 een wettelijke voorwaarde voor het behouden van de ANBI-status. Om de ANBI status te behouden moet een ANBI transparant zijn en informatie zoals contactgegevens, het beleidsplan en haar financiële verslaglegging openbaar maken. Deze informatie moet via internet ter beschikking worden gesteld aan het publiek.

Wat doet de Belastingdienst met het internetadres?

De belastingdienst koppelt het opgegeven internetadres voor de publicatieverplichting aan de vermelding van het goede doel in het ANBI-register. Via het ANBI-register kunnen belangstellenden achterhalen op welke website zij de verplichte informatie kunnen achterhalen.

Wat moeten wij publiceren >>>?

Direct aanmelden kan via deze link>>>>

Geef een reactie