ANBI profiel

Beheerstichting Borstkanker Onderzoek Groep

Algemene informatie

Rechtsvorm
Stichting
Statutaire naam
Beheerstichting Borstkanker Onderzoek Groep
Ook genoemd (handelsnaam)
BOOG - Borstkanker Onderzoek Groep
Zoeknaam
BOOG
Statutaire zetel
Amsterdam
KvK nummer
34154900
RSIN
809986796
Activiteiten
-
Duidelijke beschrijving van doelstellingen
BOOG heeft haar doelstellingen en ambities gericht op het: - Uitvoeren van onderzoeken om in Nederland belangrijke onbeantwoorde klinische onderzoeksvragen op het gebied van borstkanker behandeling te onderzoeken; - Vergroten van de nationale betrokkenheid bij onderzoeken; - Verbeteren van de onderzoeksinfrastructuur en de toegankelijkheid van onderzoeken voor patiënten; - Zoveel mogelijk borstkankerpatiënten laten deelnemen in BOOG onderzoeken; - Opzetten van geanonimiseerde patiëntregisters en daaraan gelieerde biobanken voor onderzoeksdoeleinden; - Laten participeren van patiënten bij ontwikkeling van onderzoek; - Samenwerken met (inter)nationale onderzoeksgroepen en participeren in (inter)nationale borstkanker onderzoeken.
Wijze waarop doel behaald wordt
BOOG geeft deze doelstellingen en ambities gestalte door het opzetten en uitvoeren van breed gedragen (inter)nationale klinische onderzoeken waarbij er ook gebruik gemaakt wordt van translationeel onderzoek. In veel gevallen gebeurt dit in overleg met vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties. BOOG werkt daarbij aan de verbetering van de infrastructuur voor onderzoek waarin ziekenhuizen samenwerken en zoveel mogelijk patiënten kunnen participeren. BOOG werkt als onafhankelijke organisatie ook samen met een aantal farmaceutische bedrijven dat geïnteresseerd is in het aanleveren en verkrijgen van onderzoeksgegevens over borstkanker, met als doel de resultaten van door hen ontwikkelde medicijnen telkens weer te verbeteren. BOOG bestuurs- en werkgroepleden zijn daartoe vertegenwoordigd in verscheidene adviesorganen en commissies in Nederland en daarbuiten.
Subcategorie I
Onderzoek
Subcategorie II
Volksgezondheid
Subcategorie III
Gezondheidsfonds

Organisatie / bestuurders

De informatie over de organisatie en de bestuurders wordt op deze website gepubliceerd: http://www.borstkankeronderzoekgroep.nl/

Contact informatie

Bezoekadres
Moreelsepark 1
3511 EP Utrecht
Postadres
Postbus 24025
3502 MA Utrecht
 
Telefoonnummer
E - mailadres
 
088 234 6730
WWW adres
http://www.borstkankeronderzoekgroep.nl/

Financieel

Balans en de staat van baten en lasten met toelichting
-
Staat van baten en lasten met toelichting
-
Standaardformulier publicatieplicht
-

Overig

De overige informatie wordt op deze website gepubliceerd: http://www.borstkankeronderzoekgroep.nl/

Doelgroep
Algemeen
Werelddeel
Alleen in Nederland
Organisatie grootte/omzet
-