ANBI profiel

Stichting Arusha Community Support

Algemene informatie

Rechtsvorm
Stichting
Statutaire naam
Stichting Arusha Community Support
Ook genoemd (handelsnaam)
Arusha Community Support
Zoeknaam
Arusha Community Support
Statutaire zetel
-
KvK nummer
59371005
RSIN
853445680
Activiteiten
Stichting Arusha Community Support is een kleinschalige en persoonlijke organisatie die zich richt op kansarme families in het noorden van Tanzania, in de regio Arusha.
Duidelijke beschrijving van doelstellingen
Stichting Arusha Community Support is een kleinschalige en persoonlijke organisatie die zich richt op kansarme families in het noorden van Tanzania, in de regio Arusha. We bieden hulp op drie gebieden: - Stimuleren van onderwijs Kinderen helpen (terug) naar school te gaan en ondersteuning bieden aan scholen - Hulp bij income generating Het doneren van kippen of geiten of een startkapitaal voor het openen van bijvoorbeeld een groentekraam - Voorzien in eerste levensbehoeften Iedereen heeft recht op een dak boven zijn hoofd en eten en drinken
Wijze waarop doel behaald wordt
In Tanzania zijn problemen als armoede, werkloosheid en HIV aan de orde van de dag. Arusha Community Support richt zich op het helpen van de kinderen en families in onze gemeenschap met onderwijs, voedsel en een inkomen om zodoende de kwaliteit van leven voor deze mensen te verbeteren. We ontvangen geen financiële steun van de overheid. We zijn daarom afhankelijk van donaties en giften van familie, vrienden, scholen, kerken en bedrijven. Zonder deze financiële steun is het voor ons project niet mogelijk te bestaan. Als geen ander begrijpen wij dat het belangrijk is dat u vertrouwen heeft in de organisatie die u steunt. U kunt er op vertrouwen dat uw donatie voor 100% bij de families terecht komt. We zijn een officiële Nederlandse Stichting die financiële verantwoording aflegt aan haar donateurs. Als kleine organisatie zijn we eerlijk en transparant in de communicatie en kosten voor het project. We werken onafhankelijk, zonder tussenkomst van een lokale partner. U bent ervan verzekerd dat uw geld goed terecht komt en u ontvangt altijd een terugkoppeling (foto\'s) van het resultaat.
Subcategorie I
Kinderen
Subcategorie II
Maatschappij
Subcategorie III
Onderwijs

Organisatie / bestuurders

Aantal bestuursleden
3
Is er een directie/ dagelijks bestuur
Ja
Is er een persoon in dienst?
Nee
Is er een raad van commissarissen/toezicht?
Nee
Naam
Titel / functie
Beloning
Marije Wijnia
Voorzitter
Geen
Minkie Brandsema
Secretaris
Geen
Anja Lemmens
Penningmeester
Geen

Contact informatie

Bezoekadres
Skâns 7
8461LP Rottum
Postadres
-
-
 
Telefoonnummer
E - mailadres
WWW adres
http://arusha-community.com/

Financieel

Balans en de staat van baten en lasten met toelichting
Staat van baten en lasten met toelichting
-
Standaardformulier publicatieplicht
-

Overig

Actueel verslag activiteiten
Hoofdlijnen beleidsplan
-
Doelgroep
Algemeen
Werelddeel
Africa
Organisatie grootte/omzet
Tot €500.000