ANBI profiel

Stichting De Tijdmachine

Algemene informatie

Rechtsvorm
Stichting
Statutaire naam
Stichting De Tijdmachine
Ook genoemd (handelsnaam)
-
Statutaire zetel
Deventer
KvK nummer
58395660
RSIN
853021016
Activiteiten
Stichting de Tijdmachine draagt door het bieden van aandacht en plezier bij aan een fijne en uitdagende oude dag. Dit doen we door projecten te ontwikkelen en uit te voeren. Projecten zoals De Tijdmachine en Gouwe Ouwe.
Duidelijke beschrijving van doelstellingen
Stichting De Tijdmachine gaat uit van de gedachte dat iedereen gedurende zijn leven verschillende interesses heeft. Van voetbal tot twisten en van sleutelen aan motoren tot sterrenkijken. Van verschillende zorgpartijen kregen wij signalen dat het activiteitenaanbod vaak niet zo gevarieerd is als de interesses van de bewoners en dat het lastig is om daadwerkelijke vragen omhoog te halen. De bewoners en omwonenden zijn dusdanig gewend aan het huidige aanbod dat zij, wanneer hen gevraagd wordt naar interesses, veelal onderdelen van het bestaande activiteitenprogramma noemen. Dit terwijl er ook andere vragen en behoeften spelen. Het is het doel van Stichting De Tijdmachine om deze naar de oppervlakte te halen en te realiseren. Op deze manier sluiten we (nog) beter aan bij de vraag van de oudere.
Wijze waarop doel behaald wordt
Stichting De Tijdmachine draagt in haar projecten bij aan een fijne en uitdagende oude dag. Dit doen we samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers, zorgprofessionals, activiteitenbegeleiders, partnerorganisaties, bedrijven, fondsen en particulieren. In 2014 zijn we gestart met De Tijdmachine. De Tijdmachine is een mobiele kamer, helemaal ingericht in de stijl van de jaren 60. Aan de drie buitenzijden van de kamer bevinden zich een keuken, filmzaal en dancing met platenspeler. In De Tijdmachine stappen ouderen onder begeleiding van vrijwilligers terug in de tijd. Gevoelens, interesses en ervaringen worden teruggehaald, herbeleefd en gekoppeld aan mogelijkheden in het heden. Vrijwilligers gaan op basis van drie vragen in gesprek: 1. Wat deed u in de jaren 60? 2. Wat vond u leuk om te doen? 3. Wat zou u nog steeds wel willen doen? De uitkomsten worden gebundeld en gekoppeld aan het activiteitenprogramma. Wanneer er maatjes nodig zijn om een wens in vervulling te laten gaan, wordt er een speciale match gemaakt op basis van gemeenschappelijke hobby en interesse. Het belangrijkste thema in De Tijdmachine is muziek, en wel live muziek en gezelligheid. Eigenlijk net zoals in de Oude Veiling in Aalsmeer of de kroeg in Amsterdam. Om deze reden starten we in 2015 met ons project GOUWE OUWE. Stelt u zich eens voor: live muziek zoals het klonk in de jaren ’60, een hapje en een drankje, lekker swingen en een dansje als u daar zin in hebt. Van Johnny Jordaan tot Aretha Franklin en van Elvis tot The Beatles, bij Gouwe Ouwe zijn we van alle markten thuis! Gouwe Ouwe is een ouderwets gezellige middag of avond. U gaat helemaal terug naar de jaren \'60. Onze huisband, De Tijdmachinsten, spelen de grote hits; van The Beatles tot Johnny Jordaan. Er is geen vast programma, de muzikanten spelen in op wat er in de zaal gebeurd.
Subcategorie I
Ouderenhulp
Subcategorie II
Welzijn
Subcategorie III
Algemeen

Organisatie / bestuurders

Aantal bestuursleden
3
Is er een directie/ dagelijks bestuur
Ja
Is er een persoon in dienst?
Ja
Is er een raad van commissarissen/toezicht?
Nee
Naam
Titel / functie
Beloning
Dhr. J.C.B. Pelster
Voorzitter
Geen

Contact informatie

Bezoekadres
Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer
Postadres
-
-
 
Telefoonnummer
E - mailadres
WWW adres
http://www.stichtingdetijdmachine.nl
Incassant id
Stichting De Tijdmachine

Financieel

Balans en de staat van baten en lasten met toelichting
-
Staat van baten en lasten met toelichting
-
Standaardformulier publicatieplicht

Overig

Actueel verslag activiteiten
Hoofdlijnen beleidsplan
-
Doelgroep
Ouderen
Werelddeel
Alleen in Nederland
Organisatie grootte/omzet
Tot €500.000