ANBI profiel

Stichting Fawaka Onderwijs

Algemene informatie

Rechtsvorm
Stichting
Statutaire naam
Stichting Fawaka Onderwijs
Ook genoemd (handelsnaam)
-
Statutaire zetel
-
KvK nummer
72972548
RSIN
-
Activiteiten
Activiteiten van de organisatie 2020 - Uitvoer programma’s Q1 en Q2: - 5 workshops duurzaamheid i.s.m. welzijnsorganisatie DOCK Utrecht op de zondagen primair gericht op gezinnen met weinig leefgeld - Choco Ondernemers op basisschool Blijvliet in
Duidelijke beschrijving van doelstellingen
Stichting Fawaka Onderwijs heeft als missie om duurzaam en inclusief onderwijs te verwerkelijken. We focussen hierbij op jongeren en kinderen die moeilijk toegang hebben tot innovatieve educatieve programma’s. Want álle kinderen en jongeren moeten mee kunnen doen, ongeacht de wijk waarin ze opgroeien, hun achtergrond of hun manier van leren. Eind 2018 werd stichting Fawaka Onderwijs opgericht met als doelstelling duurzaam en inclusief onderwijs voor ieder kind. Dit willen wij bereiken door middel van: 1. ontwikkeling van nieuwe (onderwijs)concepten 2. versterking van bestaande (onderwijs)concepten 3. bereikvergroting van bestaande (onderwijs)concepten Door deze concepten aan te bieden op scholen in wijken met relatief veel onderbenut talent en vaak een oververtegenwoordiging uit lagere inkomensgroepen dragen wij bij aan een veerkrachtige generatie van zelfstandige bewuste wereldburgers, die positief handelen naar mens en milieu, die niet alleen praten over problemen maar ook durven aanpakken. Wij zijn actief in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.
Wijze waarop doel behaald wordt
De focus ligt enerzijds op onderwijsontwikkeling; duurzaam en inclusief onderwijs in kaart brengen en de benodigdheden vaststellen om dit te versterken. Met deze kennis ontwikkelen we thema’s voor de educatieve programma’s en verdiepen samen met inhoudelijk sterke partners. In 2020 en 2021 werken we aan het verbeteren van de kwaliteit van educatieve programma’s door het samenwerken met pedagogisch en didactisch geschoolde experts en door het doen van onderzoek. We werken aan het ontwikkelen van nieuwe onderwijsmiddelen en laten we scholen en andere organisaties met een kleine portemonnee kennismaken met duurzaam en inclusief onderwijs.
Subcategorie I
Onderwijs
Subcategorie II
Kinderen
Subcategorie III
Welzijn

Organisatie / bestuurders

Aantal bestuursleden
3
Is er een directie/ dagelijks bestuur
Ja
Is er een persoon in dienst?
Ja
Is er een raad van commissarissen/toezicht?
Nee
Naam
Titel / functie
Beloning
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Contact informatie

Bezoekadres
Hoogte Kadijk 163 H
1018 BJ Amsterdam
Postadres
-
-
 
Telefoonnummer
E - mailadres
 
0649218209
WWW adres
http://www.fawakaonderwijs.nl

Financieel

Balans en de staat van baten en lasten met toelichting
Staat van baten en lasten met toelichting
-
Standaardformulier publicatieplicht

Overig

Hoofdlijnen beleidsplan
Doelgroep
Kinderen
Werelddeel
Alleen in Nederland
Organisatie grootte/omzet
Tot €500.000