ANBI profiel

stichting foodwatch Nederland

Algemene informatie

Rechtsvorm
Stichting
Statutaire naam
stichting foodwatch Nederland
Ook genoemd (handelsnaam)
-
Statutaire zetel
Amsterdam
KvK nummer
34370358
RSIN
821684929
Activiteiten
foodwatch onderzoekt, informeert, mobiliseert en lobbyt intensief voor gezond en eerlijk voedsel.
Duidelijke beschrijving van doelstellingen
Bedrijven moeten hun klanten open en eerlijk voorlichten over de voedselproducten die ze verkopen. En we willen dat de overheid hiervoor de voorwaarden schept via wet- en regelgeving. Alleen dan kunnen consumenten zelf kiezen wat ze eten. Consumenten moeten daarnaast te allen tijde beschermd worden tegen gezondheidsrisico’s en fraude.
Wijze waarop doel behaald wordt
foodwatch voert actief campagnes, geeft de voorlichting die voedselbedrijven consumenten onthouden en reageert direct op actuele voedselschandalen. We raadplegen experts en delen onze informatie met onze achterban en met de media. Samen komen we in actie voor onze consumenten-rechten: onze stem is cruciaal in het maatschappelijk debat dat foodwatch aanzwengelt over ons voedsel. Hoe meer foodwatchers, hoe steviger onze lobby voor betere wetgeving. foodwatch-campagnes zijn sterk gericht op betere regelgeving. De voedselindustrie stelt de belangen van consumenten niet voorop: het gaat haar in de eerste plaats om winst. Beschermende maatregelen en transparantie-eisen moet je dus niet aan de sector zelf overlaten. Dat is een taak van de (Nederlandse) overheid. Zij moet haar burgers preventief beschermen tegen voedselfraude en gezondheidsrisico\'s, en het in de EU vastgelegde recht op transparantie en het voorzorgsprincipe omzetten in effectieve wetgeving. foodwatch kiest vaak aansprekende voorbeelden om een veel bredere problematiek te illustreren. Zo staat puur&eerlijk van Albert Heijn voor de misleiding door logo\'s en merken, die ons als consumenten op het verkeerde been zetten. We laten zien hoe Kellogg\'s kindermarketing inzet, als voorbeeld van reclametechnieken die de hele sector gebruikt. Voedselschandalen brengen we in verband met een falende overheid; Zij heeft onvoldoende capaciteit voor de bescherming van onze gezondheid. Bovendien neemt ze haar plicht om consumenten te informeren niet serieus genoeg. foodwatch is een onafhankelijke internationale organisatie. We nemen geen geld aan van overheid of voedselindustrie. En samen richten we onze pijlen op voedselwetgeving die uit Brussel komt. Dat is hard nodig, want de voedselindustrie beschikt over vele lobbyisten met goede ingangen bij Europese besluitvormers.
Subcategorie I
Volksgezondheid
Subcategorie II
Mensenrechten
Subcategorie III
Algemeen

Organisatie / bestuurders

De informatie over de organisatie en de bestuurders wordt op deze website gepubliceerd: https://www.foodwatch.nl/wat_is_foodwatch/index_nl.html

Contact informatie

Bezoekadres
Fizeaustraat 23
1097 SC Amsterdam
Postadres
-
-
 
Telefoonnummer
E - mailadres
 
0207741079
WWW adres
https://www.foodwatch.nl/index_nl.html
Incassant id
NL42ZZZ343703580000

Financieel

Balans en de staat van baten en lasten met toelichting
-
Staat van baten en lasten met toelichting
-

Overig

De overige informatie wordt op deze website gepubliceerd: https://www.foodwatch.nl/wat_is_foodwatch/index_nl.html

Doelgroep
Algemeen
Werelddeel
Alleen in Nederland
Organisatie grootte/omzet
Tot €500.000