ANBI profiel

Stichting Giving Back

Algemene informatie

Rechtsvorm
Stichting
Statutaire naam
Stichting Giving Back
Ook genoemd (handelsnaam)
Giving Back
Zoeknaam
Giving Back
Statutaire zetel
Amsterdam
KvK nummer
34113669
RSIN
808363761
Activiteiten
Scholieren en Studenten voor wie studeren in hun omgeving niet vanzelfsprekend is, gaan in onze cross-culturele programma\'s met een mentor als rolmodel \'op reis\' om alles uit hun talent en studie te halen.
Duidelijke beschrijving van doelstellingen
Giving Back staat voor een diverse samenleving waarin iedereen, met wat voor achtergrond dan ook, een gelijke kans krijgt om zijn/haar talent te ontwikkelen. Onze missie is om samen met onze partners en vrijwilligers een relevante bijdrage te leveren aan het vergroten van culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid. Samen zetten we diversiteit aan het werk. Zo kunnen deze jongeren in de toekomst andere jongeren weer inspireren en een voorbeeldfunctie vervullen.
Wijze waarop doel behaald wordt
Het Scholierenprogramma van Giving Back is bedoeld voor talentvolle en ambitieuze 4 HAVO/5 VWO scholieren die de eerste in hun omgeving zijn die gaan studeren. Het programma is gericht op persoonlijke ontwikkeling, studiekeuze en netwerken. Wij helpen jou samen met een persoonlijke mentor om alles uit jezelf te halen, jouw talenten tot bloei te laten komen en geen enkele kans te laten lopen! Het scholierenprogramma bestaat uit drie onderdelen: 1) een (landelijk) activiteitenprogramma met o.a. een Teambuildingsweekend, workshops en een Maatschappelijk project, 2) het persoonlijke mentortraject en 3) lokale events zoals bedrijfsbezoeken. Het Bachelorprogramma is een programma dat 2 studiejaren duurt waarbij studenten worden gekoppeld aan een mentor uit het bedrijfsleven. (Anders dan bij het scholierenprogramma zijn deze mentoren afkomstig van een van onze partners.) Het Bachelorprogramma is gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het programma omvat events, workshops, trainingen, webinars, studiereizen en activiteiten waar de student zich voor kan inschrijven. Sommige van die activiteiten zijn in samenwerking met een van onze partners. Daarnaast organiseren zowel Giving Back als de partners zelf momenten waarbij zowel mentoren als studenten worden uitgenodigd. Hierbij kan men denken aan een (netwerk)event, een activiteit, een eind van het studiejaarborrel, maar ook de matchingsbijeenkomst, terugkomdag en teambuildingsdag horen hierbij. Het Masterprogramma is toegankelijk voor een selecte groep studenten (15-25). Net als bij het Bachelorprogramma volgen zij gedurende 10 maanden een 7/8 tal Masterclasses, met het verschil dat deze allemaal gehost worden door een van de partnerbedrijven. Ze krijgen ook een mentor, ditmaal op senior/partnerniveau. Daarnaast werken ze aan een Business Case (een bestaand vraagstuk vanuit een van de partnerorganisaties op het gebied van diversiteit en inclusie).
Subcategorie I
Maatschappij
Subcategorie II
Onderwijs
Subcategorie III
Mensenrechten

Organisatie / bestuurders

De informatie over de organisatie en de bestuurders wordt op deze website gepubliceerd: https://www.givingback.nl

Contact informatie

Bezoekadres
Asterweg 17 A10
1031 HL Amsterdam
Postadres
-
-
 
Telefoonnummer
E - mailadres
 
020 - 6234171
WWW adres
https://www.givingback.nl

Financieel

Balans en de staat van baten en lasten met toelichting
-
Staat van baten en lasten met toelichting
-
Standaardformulier publicatieplicht
-

Overig

De overige informatie wordt op deze website gepubliceerd: https://www.givingback.nl

Doelgroep
Jongeren
Werelddeel
Alleen in Nederland
Organisatie grootte/omzet
Tot €500.000