ANBI profiel

Stichting N.A.N.A.I.

Algemene informatie

Rechtsvorm
Stichting
Statutaire naam
Stichting N.A.N.A.I.
Ook genoemd (handelsnaam)
Stichting Nederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen
Zoeknaam
NANAI
Statutaire zetel
Spijkenisse
KvK nummer
41127182
RSIN
816141204
Activiteiten
De NANAI bevordert politieke, culturele en sociale zelfbeschikking voor Noord-Amerikaanse indiaanse volken (dekolonisatie). Bovendien geeft de NANAI realistische informatie over de huidige situatie van Noord-Amerikaanse indianen.
Duidelijke beschrijving van doelstellingen
1. Verstrekken van informatie in digitale en gedrukte vorm en op social media 2. Het organiseren van bijeenkomsten met lezingen en presentaties 3. Morele en politieke steun te verstrekken aan de strijd van Noord-Amerikaanse indianen voor hun politieke en culturele zelfbeschikking 4. Financiering van projecten die door Noord-Amerikaanse indianen zelf zijn opgezet
Wijze waarop doel behaald wordt
Doelstelling 1. Verstrekken van informatie in digitale en gedrukte vorm en op social media Informatie verstrekken aan het Nederlandse publiek over de huidige situatie van de indiaanse volken van Noord-Amerika. Over de vooruitgang op een aantal reservaten, maar ook over de bepaald niet rooskleurige situatie op vele andere reservaten, waar de mensen soms nog onder derdewereldomstandigheden leven. Ook over de situatie van de indianen die in steden en dorpen wonen wordt bericht. 2. Het organiseren van bijeenkomsten met lezingen en presentaties Ongeveer 1x in de 2 jaar wordt er een NANAI dag georganiseerd met lezingen en presentaties maar ook daarbuiten proberen we bij andere evenementen lezingen en presentaties te geven. 3. Morele en politieke steun te verstrekken aan de strijd van Noord-Amerikaanse indianen voor hun politieke en culturele zelfbeschikking Vroeger was dit één van de hoofdtaken van de NANAI. Tegenwoordig hebben de vele indiaanse groepen de mogelijkheid om via internet petities te starten en de hele wereld te bereiken. Wij houden onze donateurs zoveel mogelijk op de hoogte van acties die door de indianen worden gevoerd en wij zullen, als nodig, zeker aan de bel trekken als er onrecht plaatsvindt. 4. Financiering van projecten die door Noord-Amerikaanse indianen zelf zijn opgezet Door de vele goede contacten met verschillende indiaanse volken is de NANAI in staat snel en direct financieel bij te springen waar dat nodig is. Wij staan op het standpunt dat de indianen zelf bepalen, in overleg met de NANAI, hoe deze hulp wordt besteed.
Subcategorie I
Cultuur
Subcategorie II
Mensenrechten
Subcategorie III
Welzijn

Organisatie / bestuurders

Aantal bestuursleden
3
Is er een directie/ dagelijks bestuur
Nee
Is er een persoon in dienst?
Nee
Is er een raad van commissarissen/toezicht?
Nee
Naam
Titel / functie
Beloning
Suzanne Nieuwland
Voorzitter
Geen
Jan ketelaars
Penningmeester
Geen
Angelique van der Laak
Secretaris
Geen

Contact informatie

Bezoekadres
Kruislandsedijk 20
4651 RD Steenbergen
Postadres
-
-
 
Telefoonnummer
E - mailadres
 
0614712024
WWW adres
http://www.nanai.nl

Financieel

Balans en de staat van baten en lasten met toelichting
-
Staat van baten en lasten met toelichting
Standaardformulier publicatieplicht
-

Overig

Actueel verslag activiteiten
Hoofdlijnen beleidsplan
Doelgroep
Armen
Werelddeel
Noord-Amerika
Organisatie grootte/omzet
Tot €500.000