ANBI profiel

Stichting Sociaal Culturele Accommodaties Goirle (SCAG)

Algemene informatie

Rechtsvorm
Stichting
Statutaire naam
Stichting Sociaal Culturele Accommodaties Goirle (SCAG)
Ook genoemd (handelsnaam)
Jan van Besouw
Zoeknaam
Jan van Besouw
Statutaire zetel
-
KvK nummer
41095063
RSIN
004068087
Activiteiten
Bij het Jan van Besouw streven we ernaar een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van alle inwoners van Goirle en Riel. We zijn meer dan alleen een cultureel centrum; we zijn een ontmoetingsplek waar niet alleen gelijkgestemden samenkomen,
Duidelijke beschrijving van doelstellingen
1) We stimuleren sociaal-culturele activiteiten in Goirle en Riel. We zijn een cultuurpartner en bieden cultuur een plek. Op deze wijze initiëren, stimuleren en faciliteren we cultuur en cultuureducatie in de gemeente Goirle (bewoners van Goirle en Riel). 2)We staan voor een gemeenschapshuis van Goirle en Riel, dat door de bewoners betekenisvol gebruikt wordt voor de diverse sociaal-maatschappelijke functies die het vervult. 3) We zijn een laagdrempelige instelling, die diversiteit verwelkomt en verbindt. 4)We bieden een locatie voor culturele creatie, educatie, ontmoeting en ontspanning en daarmee voor ieders welzijn. 5)We maken cultuurparticipatie mogelijk voor amateurs en professionals en doen dat graag in partnerschap.
Wijze waarop doel behaald wordt
We verzorgen de exploitatie van het gebouw en de horeca faciliteiten. In 2022 hebben wij 15 jeugdvoorstellingen, 45 amateurvoorstellingen en 70 professionele voorstellingen mogen ontvangen. We organiseren commerciële (zakelijke) en sociaal culturele evenementen. De opbrengst van de commerciële evenementen zal worden gebruikt voor het algemeen belang. Wij stellen het gebouw ter beschikking aan de plaatselijke verenigingen en stichtingen voor hun activiteiten. Iedereen is welkom. We richten ons op iedereen van 1 tot 100 jaar en bijzondere groepen in onze samenleving. Met ons theater- en filmprogramma programmeren wij heel divers. Van cabaret tot opera-, dans- en jeugdvoorstellingen. Wij bieden faciliteiten om actief of passieve cultuurparticipatie mogelijk te maken. Daarbij zorgen wij ervoor dat o.a. cultuuronderwijs dichtbij voor de bewoners beschikbaar en betaalbaar blijft.
Subcategorie I
Cultuur
Subcategorie II
Kunst
Subcategorie III
Maatschappij

Organisatie / bestuurders

Aantal bestuursleden
8
Is er een directie/ dagelijks bestuur
Ja
Is er een persoon in dienst?
Ja
Is er een raad van commissarissen/toezicht?
Nee
Naam
Titel / functie
Beloning
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Contact informatie

Bezoekadres
Thomas van Diessenstraat 1
5051RJ Goirle
Postadres
-
-
 
Telefoonnummer
E - mailadres
 
0135343400
WWW adres
https://janvanbesouw.nl/

Financieel

Balans en de staat van baten en lasten met toelichting
Staat van baten en lasten met toelichting
-
Standaardformulier publicatieplicht

Overig

Actueel verslag activiteiten
Hoofdlijnen beleidsplan
Doelgroep
Algemeen
Werelddeel
Alleen in Nederland
Organisatie grootte/omzet
Tot €5.000.000