Zoek ANBI

Zoekresultaten

 • Stichting Nederlandse Vioolconcoursen

  Stichting Nederlandse Vioolconcoursen

  Het Nederlandse Vioolconcours heeft de volgende doelstellingen: A) Het opsporen, stimuleren en begeleiden van viooltalent in heel Nederland door de organisatie van kwalitatief hoogstaande vioolconcoursen, festivalactiviteiten en talentsupport. B) Actief bijdragen aan een hoog artistiek niveau van vioolspel in Nederland. C) Nationale en internationale bekendheid genieten als ontdekker, ontwikkelaar en begeleider van Nederlands viooltalent. D) Mensen enthousiast maken en houden voor de viool, vioolspelen, vioolmuziek, vioolliteratuur en klassieke muziek in het algemeen. E) Een inspirerende gidsorganisatie zijn voor de vioolwereld.

  details
 • Stichting \"Molen de Valk\"

  Stichting "Molen de Valk"

  1. De stichting heeft ten doel: de bijzondere betekenis van de Montfoortse molen “de Valk” als beeldbepalend cultuur¬historisch monument voor Montfoort te versterken en te behouden en voorts al hetgeen met één en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

  details
 • Stichting SYB

  Stichting SYB

  Kunsthuis SYB is een artist residency en presentatie-instelling in Beetsterzwaag, Friesland, waar kunstenaars en curatoren wonen, werken, experimenteren en presenteren. Kunsthuis SYB stelt haar ruimte en organisatie in dienst van de resident. Geselecteerde projecten hebben een onderzoekend en experimenteel karakter. Residents krijgen ruimte, tijd, budget en huisvesting om zich zowel inhoudelijk als professioneel te verdiepen en een volgende stap in hun werk te zetten. Daarbij worden zij aangespoord om samen te werken met andere kunstenaars, collega’s uit andere disciplines en bewoners uit het dorp. SYB is ook plek voor praktijkervaring en loopbaanversneller voor jonge curatoren, critici, schrijvers/recensenten, educatief medewerkers, publiciteitsmedewerkers en vrijwilligers uit de directe omgeving.

  details
 • Stichting Lumen Film

  Stichting Lumen Film

  De productie van audiovisuele projecten in de ruimste zin van het woord.

  details
 • Stichting Symfonie in de Achterhoek
 • Stichting Perdu

  Stichting Perdu

  Perdu wil een podium zijn voor literatuur met de dichtkunst als focus en reflectie en vernieuwing als uitgangspunten. Perdu wil daarmee een broedplaats zijn voor jong en oud talent in de voorhoede van wat gepresenteerd wordt in de poëzie in samenhang met andere literaire genres en disciplines. Dat talent betreft niet alleen de kunstenaars zelf maar ook de vrijwilligers voor wie het werken bij Perdu als leerschool en springplank naar het professionele werkveld kan fungeren.

  details